Om de zoveel weken organiseer ik een Take Away maaltijd. Hier beneden vind je de gegevens voor de eerst volgende editie.
WANNEER, WAAR EN PRIJS?
Wanneer: zondag 11 juli, van 12 tot 15
Waar: af te halen in Kampenhout, Wildersedreef 23
Prijs: Hoofdgerecht = 15 euro per portie. Nagerecht = 5 euro per portie
MENU
Keuze uit vlees of vis:
- Carne de pollo guisada (gestoofde kip op dominicaanse wijze)
- Camarones en salsa de coco (garnalen in kokossaus)
Keuze uit 2 soorten rijst:
- Arroz blanco (witte rijst op Dominicaanse wijze)
- Moro* de habichuelas negras (gekleurde rijst met zwarte bonen*)
* Moro is een typische Dominicaanse rijst bereiding, de rijst wordt samen gekookt met bonen of erwtjes waardoor je een gekleurde rijst verkrijgt.
De maaltijden worden geserveerd met als bijgerecht: "Arepitas de Batata" (beignets van zoete aardappel)
Nagerecht:
- Pastel tres leches Dominicano*
* Tres leches betekend letterlijk 3 melken. Pastel tres leches is een populair recept uit Midden en Zuid-Amerika, het is een taart volgezogen met drie soorten melk.
MENU
- Carne de rez guisada (gestoofde rundvlees op Dominicaanse wijze)
- Filete de platija* en salsa ajillo a la crema (scharfilet* in een knoflookroomsaus)
* Pescado blanco sin espinas comparable al filete de lenguado (witte vis zonder graten vergelijkbaar met tongfilet)
Keuze uit 2 soorten rijst:
- Arroz blanco (witte rijst op Dominicaanse wijze)
- Moro* de garbanzos (gekleurde rijst met kikkererwten*)
* Moro is een typische Dominicaanse rijst bereiding, de rijst wordt samen gekookt met bonen of erwtjes waardoor je een gekleurde rijst verkrijgt.
Bijgerecht: "Arepitas de Yuca" (beignets van maniok*)
*Maniok of Cassave is een eetbare wortelknol die in Afrika en Zuid-Amerika veel wordt gegeten.
Nagerecht:
- Quesillo Dominicano (Dominicaanse flan karamel met Dominicaanse vanille, kaneel & nootmuskaat).
MENU
- Pollo guisado en salsa de coco (gestoofde kip in een kokosmelksaus)
- Filete de tilapia a la plancha acompañado de una salsa virgen (tilapiafilet a la plancha geserveerd met een "sauce vierge*")
*Frisse saus bestaande uit: verse tomaten, lente-ui, olijfolie en limoensap.
Keuze uit 2 soorten rijst:
- Arroz blanco (witte rijst op Dominicaanse wijze)
- Arroz con vegetales (gekleurde rijst met groenten)
Bijgerecht: "Tostones" (krokant gebakken bakbananen).
In tegenstelling tot de gebakken bakbananen uit de 1ste editie, zijn de "Tostones" niet zoet maar zout.
MENU
Keuze uit vlees of vis:
- Carne de cerdo guisada (gestoofde varkensvlees)
- Camarones en salsa de tomate al ajillo (garnalen in tomaten knoflooksaus)
Keuze uit 2 soorten rijst:
- Arroz blanco (witte rijst op Dominicaanse wijze)
- Moro* de habichuelas (gekleurde rijst met bruine bonen)
*Moro is een typische Dominicaanse rijst bereiding, de rijst wordt samen gekookt met bonen of erwtjes waardoor je een gekleurde rijst verkrijgt.)
Bijgerecht: maïs beignets.
Aangezien het paaszondag was, hebben de klanten bij hun bestelling ook een klein cadeautje gekregen. Een typisch Dominicaans nagerecht dat we eten met Pasen. Ik heb deze gegeven als een raadseltje zodat de mensen konden proberen te raden wat het hoofdingrediënt was. Dit heeft maar 1 persoon geraden 😊. De naam van het nagerecht = Habichuelas con Dulce, letterlijk vertaald bonen met suiker. Dit is een nagerecht op basis van “Rode Bonen”. Ja, je hebt het goed gelezen “Rode Bonen” in een nagerecht. Geloof me, het is echt de moeite waard om het te proeven. 2 opties of je vindt het heerlijk of je vindt het helemaal niks. Enkel 1 manier om dit te achterhalen door te proeven.
MENU
Keuze uit vlees of vis:
- Albondigas en salsa de coco (Dominicaanse gehaktballetjes in een kokosmelksaus)
- Salmón en coco (gebakken zalm in een kokosmelk saus)
Keuze uit 2 soorten rijst:
- Arroz blanco (witte rijst op Dominicaanse wijze)
- Moro* de guandules (gekleurde rijst met veldertjes)
*Moro is een typische Dominicaanse rijst bereiding, de rijst wordt samen gekookt met bonen of veldertjes waardoor je een gekleurde rijst verkrijgt.)
Bijgerecht: platano maduro frito (gebakken rijpe bakbananen).